sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Buried


Buried.2010.
Am văzut filmul aseară,înainte sa revad a ... enspe mia oară Casanova,si sincer m'a impresionat pe deplin.
Filmul este o capodoperă dramatică care,culmea,are un singur actor.Este o dovada concretă ca filmele de calitate se pot face si cu puţini actori/buget nu chiar considerabil.
Acţiunea îl are în prim-plan pe actorul Ryan Reynold,care îl interpretează pe Paul,un şofer de camion din U.S.A. care a plecat în Irak cu misiunea de a ajuta familiile de acolo cu alimente.Este prins intr'un atac cu bombe improvizate în care majoritatea colegilor lui de drum sunt ucişi.Filmul debutează cu Paul îngropat intr'un coşciug vechi de lemn,acesta fiind lăsat doar cu o brichetă,o lanternă,un briceag si un telefon mobil de pe care suna la diverse surse de salvare dar si de pe care este sunat de rapitori lor care cer o suma considerabila de dolari pentru ca acesta sa fie eliberat.In continuare filmul decurge prin încercări disperate de a scăpa din acel sicriu sinistru luand legatură cu diversele autoritaţi care negociaza cu teroristii.
Un film cu adevărat impresionant din punctul meu de vedere datorită încărcăturii imense de emoţii care se schimba rapid,trecand de la o stare de calm si siguranţa pe care o confera ideea salvării data de autoritatile americane la starea de anxietate,depresie si chiar disperare datorată de situatia fara scapare in care se afla.

P.S. : In momentul de fata si eu ma aflu ingropata,dar nu intr'un cosciug inspaimantator,ci in propriile mele ganduri.Drept dovada am rupt orice legatura cu lumea care ma inconjoara,inchizand telefonul,nemaintrand pe orice site de socializare/messenger si ruland film dupa film.Singura cale prin care se mai poate lua legatura cu mine este probabil blogul acesta,care se va transforma pe parcursul urmatoarei saptamani intr'un fel de IMBD al filmelor pe care eu le consider DE CALITATE.
Deci si prin urmare,nu va recomand sa incercati sa ma contactati pentru ca nu prea aveti cum :).

Reincep maratonul de filme,bye.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu